minggu kedua kuliah & DEMI....

salam kepada semua....

minggu nie akan masuklah minggu kedua kuliah di umt...
seperti biasa semua student akan kembali sibuk dengan kuliah amali dan sebagainya....
kalau di minggu pertama masih lagi relaxlah semua coz banyak kuliah xder...
namun di minggu kedua nie semua nya telah bermula....
tapi mujurlah lab x mula lagi...
tapi...sem 2 ni student sc biology first year memg busy dengan lab...
sem ni saja kitaorg ada 4 lab...bio orga, kimia gab 1, prinsip genetik n mikrob...
sebelum ni 2 jer...so sem ni kene struggle skit la untk menghadapi lab2 yang mendatang...

namun dalam masa yang sama latihan untuk debat tetap perlu ada...
yelah untuk memperbaiki diri usaha perlulah berterusan ...
jika tidak mana mungkin akan berjaya kan????
so khamis baru nie DEMI telah mengadakan latihan yang mana bertujuan
untuk memantapkan diri .latihan tersebut terdiri daripada 3 iaitu latihan untuk bercerita,meyakinkan juri dan membidas...selain itu latihan ini juga dapat memberi gambaran serba sedikit mengenai posisi kita dalam pasukan debat....sama ada kita sesuai untuk menjadi yang pertama, kedua atau pun yang ketiga...dan aku seperti biasa rasanya sesuai untuk menjadi yang ketiga...
melakukan kerja-kerja bidasan...huhuhu...jadi lepas ni kenelah bayak berlatih membidas. nampaknyer...
dan pengalaman di royal yang lepas memang sangat berharga...banyak ruang yang dapat diperbaiki lagi dalam usaha menjadi seorang pendebat...

justeru, yang penting sekarang ini adalah untuk membahagikan masa dengan sebaik mungkin bagi mengimbangi antara pelajaran dan xtvt(debat dsb)...namun pelajaran tetap perlu diutamakan...kerana untuk belajarlah kita semua ini berada di universiti ....akhir kata teruskan usaha...usaha tangga kejayaan...
sekian.....

semester baru bermula....

salam kepada semua....
setelah lama x update hari ini berkesempatan jua untuk meng'update' blog ini...
huhuhu...kini semester baru telah bermula di umt....
seperti biase apabila bermula semester baru ada jugalah azam baru....
dan azamku pada kali ini adalah untuk mempertingkatkan lagi keputusan
pada semester baru ini.....
keputusan juga telah keluar baru2 ini...
ada yang dapat sangat baik, sederhana dan sebagainya,
namun yang penting sekarang ini adlah untuk kita sama sama berusaha dengan lebih gigih lagi untuk mempertingkatkan ilmu pengetahuan serta keyakinan diri....
walaupun sebelum ini kita mengalami kegagalan...
namun yang penting adalah untuk terus berusaha...
jangan mudah untuk berputus asa.....

selamat berjuang kepada semua untuk semester baru ini...
semoga semester baru ini dapt memberikan seribu kejayaan....

gudluck 4 exam

salam semua...dah lamer tak update blog nie...
almaklumlah nak exam katakan...lagipun sekarang ni
pun tgh demam pilihanraya kat umt...so diharapkan agar calon-calon
yang menang nnti dapatlah menjalankan tugas dengan sebaik-baiknya
bagi menjaga kebajikan pelajar umt...huhuhu
bercakap tentang exam...memang rasa risau sesangat coz test
sebelum ni pun agak sukar inikan pula final kan....
ape-ape pun gudluck kepada semua rakan-rakan yang akan
menghadapi exam n especially untuk rakan-rakan tahun satu
sarjana muda sains biologi UMT.....gudluck semua.....

SELAMAT HARI RAYA


Kepada semua muslimin dan muslimat, saya ingin mengucapkan



" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN "

DIHARAPKAN AGAR KITA DAPAT BERSAMA-SAMA MENGHAYATI HARI RAYA YANG MULIA INI..

Cuti bermula....

wahhhh bestnyer ari nie cuti dah bermula....
esok dah boleh balik ke rumah....
tapi balik kali nie lain skit coz kene g kl dulu
then baru ke jb....perjalanan yang sungguh memenatkan...
tapi best kerana ditemani oleh kawan-kawan
....so diharapkan agar semua dapat menikmati cuti ini dengan sebaik-baiknya
dan selamat menyambut hari raya aidilfitri....
maaf zahir dan batin......tapi raya raya jugak jangan luper exam dah dekat...

first time

iiiiiiiiiiiiiiiii......
ni merupakan first time saya membuat blog.....
so kepada semua...
selamat berkenalan

SeLaMaT DaTaNg

Selamat datang diucapkan kepada semua pengunjung blog ini....

-masa berlalu-


For more widgets please visit www.yourminis.com

-MuZiK PiLiHaNkU- HR

Followers

National Geographic Photos

There was an error in this gadget