comeback.....

setelah 2 tahun meninggalkan blog ini bersawang...hari nie saya cube mencuci sawang yang berselerak.....dengarkanlah

kisah hatiku...kisah hatimu....


...setelah lama menyepi...

salam buat semua...

lame dah nampaknyer blog nie bersawang...dekat sebulan lebih...almaklumlah kejenyer busy jerk..huhuhu...lagi pn dengan adanya facebook, tiba2 rasa seronok sgt sampai lupakan blog nih...hahha...apepun kepada semua diucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan ke 52...semoga merdeka kita lebih bermakna buat kalini...

sebenarnya tak tau nak posting aper...huhu..sekarang nih tengah on9 ngan din kat fpe...tiba-tiba malam nie terdetik nak g kat sini...laju gak on9 kat sini...time ngah melayari youtube tiba2 terjumpa lagu aiman tajuknya cinta terakhir...first time dgr best jugak lagu nie... x sangka aiman ada lagu yang best....so kat sini saya nak share video nie utk sumer...untuk tatapan semua...

-ku mohon-

-song by sheila majid-

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

( korus )
Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

( ulang korus )

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

- foto sekitar debat integriti, FOMCA dan PISZA 2009

DEBAT PERDANA INTEGRITI UTM 2009






DEBAT KEPENGGUNAAN UTHM 2009



PULANG DARI DEBAT KEPENGGUNAAN
(KG PN ROZITA)



DEBAT PIALA DYMM SULTAN ZAINAL ABIDIN (PISZA) 2009


-setelah sekian lama x update-

salam buat semua...

dah lama x update blog nie..almaklumlah b4 nie busy skit lah...
after pergi fomca aritu kitaorg pergi ke pertandingan debat pisza pula di uitm dungun...
alhamdulillah ada perkembangan yang agak baik untuk team umt disana...
abis jer pisza x balik rumah pun terus stay kat umt membantu untuk minggu jalinan mesra (mjm) bagi pelajar2 baru umt....utk mjm kitaorg team debat kene bantu kat bahagian F&B atau lebih senang bahagian makananlah...kerja kitaorg kene buat???? agak menarik jugak lah...huhu...
seterusnya after MJM habis minggu lepas maknanya kuliah pun dah nak bermula...huhu

minggu pertama kuliah, banyak jugak subjek yang dah start kuliah n ada jugak yang x mula2 lagi...mungkin minggu ni kot...untuk sem ini saya kene amik 6 subjek bersamaan 18 jam kredit....n mungkin nak tambah elektif untuk sem nie...dalam fikiran sekarang nak amik subjek sistematik dan biologi serangga walaupun x minat sangat ttg serangga sebenarnye, coz subjek ni baru n belajar ngan cik norasmah...sem lepas pun dah jumpa die mintak skit2 overview ttg subjek nie...agak menarik jugak....insyaallah minggu nie nak uruskan proses tambah kursus nie....

awal2 sem jugak banyak aktiviti kat umt nie...antaranye konvokesyen yang mana akan berlangsung 15-16 julai nie...kepada senior2 yang dah nak konvo seperti kak intan, kak erni, kak aini, kak chem, kak wani, n lain2 diucapkan kepada anda semua selamat berkonvokesyen n semoga berjaya selepas ini...hehehe...selain tu pada hari ini akan diadakan pemilihan untuk peserta debat alam sekitar 2009 di utp...then hujung minggu ni plak akan diadakan bengkel pemantapan debat kat sekayu...insyaallah kalau takde aral melintang saya pn akan g ke sana coz skrg nie ada lagi xtvt lain yg sama tarikh ngan kem tersebut....

minggu lepas jugak dah diadakan pendaftaran untuk ahli kelab demi bagi student2 baru...ramai jugak yang hadir untuk mendaftar pada hari tu...so diucapkan selaamat datang kepada semua ahli kelab demi yang baru n hopefully korg akan enjoy join kelab demi n sama2 kita majukan dan menaikkan lagi nama kelab debat UMT ini....

k lah sampai disini saja coretan saya...jumpa lagi di "post" yang lain...huhuhu....

debat kepenggunaan 2009 uthm

salam buat semua...

hari nie sekitar tgahari td telaah berakhirnya pusingan awal debat kepenggunaan yang telah berlangsung di uthm yg bermula 18-21 haribulan...

utk pertandingan kali ini team umt pada hari pertama telaah menang 3 daripada 4 perlawanan... and utk hari kedua iaitu hari ini kitaorg gagal untuk memenangi baki dua perlawanan...walau bagaimana pn pengalaman yang diperolehi disini cukup berharga terutama mengenai hak kepenggunaan...dalam masa yang sama segala kesalahan serta kesilapan dan teguran daripada juri akan diambil untuk memperbaiki mutu perdebatan dari semasa ke semasa..huhu...ranking keseluruhan pusingan awal masih lagi tidak diketahui...

berikut adalah serba sedikit maklumat mengenai perlawanan...

pusingan 1

umt lwn uitm
pemenang - uitm

pusingan 2

ipgm ipoh lwn umt
pemenang - umt

pusingan 3

umt lwn iic
pemenang - umt

pusingan 4

uniten lwn umt
pemenang - umt

pusingan 5

umt lwn uitm
pemenang - uitm

pusingan 6

umt lwn uthm
pemenang - uthm

walaupun tidak berjaya melayakkan diri ke pusingan seterusnya, namun segala pengalaman yang diperolehi disini perlu diperbaiki dan diaplikasikan untuk debat2 akan datang...

sekian...

p/s : kepada kwn2 yang anta mesej tanye ttg debat sori x reply coz xder kredit n nak cari topup kat sini susah jugak....

usul debat kepenggunaan 2009 yang terbaru...

  1. AKTA OKU menjamin kualiti hidup OKU
  2. Sistem Pengangkutan Awam di Malaysia tidak mesra OKU
  3. NGO efektif mendidik pengguna
  4. Krisis ekonomi mengancam keselamatan produk.
  5. Kelemahan perancangan bandar punca kesesakan lalulintas
  6. Pengguna di Malaysia sedar
  7. Iklan meningkatkan penggunaan tidak lestari
  8. FSC memastikan khazanah hijau kekal
  9. Kepentingan ekonomi di hadapan, tanggungjawab sosial di belakang.
  10. Bahan api bio penyebab krisis makanan dunia.
  11. Pengeluar makanan di Malaysia tidak mementingkan keselamatan produk.
  12. Iklan mendidik pengguna
  13. Petani di Malaysia tidak mendapat harga yang patut.
  14. Iklan makanan ringan sekadar gimik.
  15. Langkah pengurangan gas rumah hijau di Malaysia tidak berkesan.
  16. Mitigasi pemanasan global di Malaysia tidak berjaya.
  17. Pengurusan 3R di Malaysia: Cakap tak serupa bikin.
  18. Sikap tidak lestari punca kekurangan air bersih
  19. Botol susu plastik wajar diharamkan.
  20. Pembangunan lereng menyebabkan tanah runtuh
  21. Sisa elektrik dan elektronik: Penguatkuasaan undang-undang jawapannya.
  22. Pensijilan MSC mampu memastikan sumber makanan laut berterusan.
  23. Pendidikan Pengguna dalam Kurikulum Sekolah melahirkan pengguna bertanggungjawab.
  24. Pengguna Malaysia: Kerbau dicucuk hidung.
  25. Virus A H1N1 keranamu pengguna.
  26. Pengguna Malaysia perlukan perubahan gaya hidup.
pembahagian usul....
  • faris usul 1-6
  • helmy usul 7-13
  • hamka usul 14-19
  • shahrul usul 20-26

lirik - kuingin kamu

salam buat semua...

mula-mula dengar lagu nie ingat sedap semata-mata melodi die...tapi selepas dihayati lama-lama die punyer lirik best sangat...sangat mendalam maksudnyer dan meresap ke kalbu...huhu... so mari kita hayati sama-sama lirik lagu nie....best sangat-sangat...sesuai untuk memberitahu seseorang mengenai perasaan kita terhadapnya...huhu

Artist : Romance
Lirik Lagu : Romance - Kuingin Kamu

Romance - Kuingin Kamu

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

ku ingin kamu - by romance band-

khas untuk kamu....

dapat pendapatan dengan hanya menjawab survey...



klik jer link kat atas n daftar untuk mendapatkan pendapatan dengan cara yang mudah dengan menjaway survey...saya telah mencubanya...kini anda pula harus mencuba...cuba jgn x mencuba..huhu...

SeLaMaT DaTaNg

Selamat datang diucapkan kepada semua pengunjung blog ini....

-masa berlalu-


For more widgets please visit www.yourminis.com

-MuZiK PiLiHaNkU- HR

Followers

National Geographic Photos

There was an error in this gadget