MEMORI 1H08 KMPH 2007/2008

habis satu bermula yang lain.....

salam kepada semua...

23/4 yang lepas tamatlah sudah final exam ku di umt yang mana paper terakhir kitaorang adalah mikrobiologi....alhamdulillah akhirnya berjaya saya menyudahkan semua paper final exam huhu....harap2 bleylah dapat keputusan yang ok....memandangkan exam dah berakhir, sepatutnya ia merupakan permulaan bagi cuti...namun bagi saya dan rakan2 debat kami semua terpaksa menangguhkan cuti bagi persediaan pertandingan debat-debat pada masa cuti ini....antara yang terdekat adalah debat integriti yang akan berlangsung pada 15-19 mei di utm skudai...so lepas daripada tu bleylah saya balik terus kerumah....huhu

selain itu, pada cuti ini juga terdapat debat perpaduan, kepenggunaan dan debat piala sultan zainal abidin....so x taulah untuk pertandingan2 yang lain ini saya akan terpilih atau tidak...kalu tidak dapatlah berehat lebih lama di rumah....heheeh....

sekarang ni pun kitaorang dah start latihan...tapi sekarang ni feel x der lagi sangat la...huhu...takpe hopefully feel yang lebih best akan dapat dirasai selepas ini macam time latihan royal tahun lepas....ye lah kan orang lain sibuk balik ke rumah kitaorang plak still stay kat sini...huhu....tapi xper demi membawa nama universiti malaysia terengganu saya akan berusaha bersungguh-sungguh bersama rakan2 untuk pertandingan ini....

huhu sekian kepada semua....

p/s : kepada yang balik selamat bercuti n kepada senior yang pergi LI selamat menjalani LI.....

1H08 KMPH 2007/2008

lirik lagu siti nurhaliza


Salju Kasih Nya
Artist: Siti Nurhaliza


Dingin dalam jiwa MU
Disirami salju kasih MU
Ku susuri jalan MU
Walau ranjau berliku

Tenang saat merindu
Takafur ku dihadapan MU
Deraian airmata gugur dalam sujud ku
Betapa agungnya cinta MU

Gelora silam tak bisa tepadam
Namun harapan menggunung di hati
Gelora kasih tak mungkin terluput
Kerana hati ku merantau jauh
Ingin bertemu
Dengan MU oh... kasih...

Rindu mencengkam jiwa
Sebak dada tiada tertahan
Hanya pada MU tuhan ku serah diri ini
Pohon cinta Mu nan suci hakiki...

Artis : Siti Nurhaliza
Lagu : Pada Cintanya

Cabaran menduga...
Meninggalkan luka...
Membuatkan ku tegar...
Lepaskan semua...
Namun dalam jiwa...
Penuh dengan cintaaaaaa...
Tak mampu ku hindarinya.....

Mengapa berdusta...
Menciptakan luka...
Hampaku melara...
Menjadi mangsa...

Namun ku percaya....
Di dalam doa....
Pastikan datang bahagia...

Cerita dunia...
Hanya sementara juara hanyalah cinta..
Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...

Ku tawarkan cinta
Kau balaskan lara
Tapi aku redha ku yakin kudratnya
Tidak ku memaksa
Malah ku percaya....
Cinta penakluk semua....

Aku wanita...
Bukan boneka...
Ku tidak akan melutut pada ego sidia
Aku percaya...
Ada cahaya...
Melindungi sipencinta suci dan lara...
Ooooooooooooo

Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...


Artis : Siti Nurhaliza
lagu : Di Taman Teman

Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Mersik manja asyik fana

Di kala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hindar purnama
Kau masih setia

*
Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat kujejaki tamanmu
Benar indah
Amat indah

Di kala luka terlalu dalam
Sembuhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Chorus;

Walau jauhku berlari
Walau jenuhku mencari
Tetap sungguh kau temani
Tanpa jemu dan benci

Biarku telan tangismu
Biarku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguh kau di hatiku

Percayalah
Kau inderaloka
Kan kususuri
Bahagiamu teman di taman ini…

Ulang *

Lagu : Fauzi Marzuki (EMI Music Publishing (M) Sdn. Bhd)
Lirik : Hairul Anuar Harun (Ardawalika Sdn Bhd)

Aktiviti - Aktiviti Sepanjang Semester 1 dan 2 di UMT


DEBAT PIALA NAIB CANSELOR UMT 2009 - 20-21 februari 2009
merrupakan kenangan terindah sepanjang di UMT buat saya, din , nasrul hemalatha n team biologi coz ini merupakan kali pertama dalam tempoh 3 tahum sains biologi berjaya menjadi johan untuk PNC...sekalung terima kasih untuk sume yang membantu terutama kak intan yang bertindak selaku jurulatih kami untuk PNC 2009 ini....

sambutan hari raya n deepavali jabatan sains biologi - 30 oktober 2008

- program ini merupakan anjuran pelajar tahun 1 sains biologi yang mana shan telah bertindak sebagai pengarah program...penganjuran majlis ini telah berjaya memberikan sedikit sebanyak kemahiran kepada kita semua untuk menganjurkan majlis2 pada masa akan datang .

ajk Debat Kemerdekaan IPT di UMT pada Ogos 2008
- time ni kitaorg ahli2 DEMI sume telah bertindak sebagai ajk untuk pertandingan debat ini.
pertandingan inilah aktiviti pertama yang saya sertai under DEMI...kenangan yang sangat menarik coz dapat mempelajari cara-cara n teknik2 untuk berdebat...

pertandingan pidato kemerdekaan IPT pantai timur di UDM - 26 Ogos 2008
- time ni saya mewakili UMT n telah berjaya mendapat tempat kedua...


kak intan, kak su n kak siti ( kalu x silaplah) senior tahun 3 sains biologi

kak wani n kak chem senior thn 3 course biologi...



Annual Dinner Double Helix Club 2009
program ni berlangsung kat Terengganu Equestrian Resort yang mana saya ngan farhana telah bertindak selaku MC pada majlis ini. fauzi pula telah bertindak selau pengarah program yang sangat berjaya dan juga keseluruhan ajk yang terlibat. Keseluruhannya majlis ini sangat menarik dan memberikan memori terindah kepada semua...


family day DEMI kat LA Hotsprings.
- best sgt time nie coz dapat mandi air panas, n dapat meredah hutan, berkhemah, memasak sendiri n banyak lagi...



debat diraja UIA 2008
berlangsung sekitar akhir nov hingga awal dis 2008..masa ni UMT hantar 3 team, 2 senior n 1 junior..aku berada dalam team junior dengan shahrul,nasrul n hamka. suatu pengalaman yang cukup berharga coz first time wakil UMT..




Sains Biologi Tahun 1 2008/2009


biologist first year UMT....


- Beyonce Knowles Lyrics

SeLaMaT DaTaNg

Selamat datang diucapkan kepada semua pengunjung blog ini....

-masa berlalu-


For more widgets please visit www.yourminis.com

-MuZiK PiLiHaNkU- HR

Followers

National Geographic Photos

There was an error in this gadget